Petak, 15.01.2021.

10:56

Od početka godine bez novih prijema u niškoj Sigurnoj kući; nasilje češće prijavlju žene iz urbanih sredina

Od početka godine nije bilo novih prijema u niškoj Sigurnoj kući. Iako su Centar za socijalni rad i policija tokom praznika imali više prijava porodičnog nasilja, te žrtve nisu završile u ovoj ustanovi. Trenutno je na smeštaju jedanaest korisnika, pet žena i šestoro dece.

Izvor: Belami.rs

Od početka godine bez novih prijema u niškoj Sigurnoj kući; nasilje češće prijavlju žene iz urbanih sredina
Foto: Depositphotos/patronestaff

Iako je policiji i Centru za socijalni rad „Sveti Sava“ tokom praznika prijavljen veći broj slučajeva porodičnog nasilja, to se nije odrazilo na prijem u Sigurnoj kući u Nišu. Od početka godine oni nisu imali ni jedan novi prijem, prenosi portal Bel Ami.

Direktorka Šćekić dodaje da je razlog tome primena Zakona o sprečavanju nasilja u porodici.

Razlog za ovakvu statistiku možda leži i u činjenici da je pandemija porodično nasilje gurnula u drugi plan i jer su u novim okolnostima žene fokusirane na egzistencijalna pitanja.

Nasilje češće prijavlju žene iz urbanih sredina. Pored leskovačke Sigurna kuća u Nišu jedina je na jugoistoku Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

23 h

Podeli: