Ponedeljak, 02.12.2019.

13:22

Astralis savladao Team Liquid u finalu ESC-a

Sinoć smo imali priliku da odgledamo veliko finale osme sezone ESC-a, u kojem je Astralis uspeo da nadigra Team Liquid rezultatom 2-1, iako je severnoamerička ekipa povela u ovom okršaju. U devetom duelu dve najbolje CS:GO ekipe 2019. godine, Astralis je još jednom dokazao zašto su najbolja petorka svih vremena.

Izvor: Predrag Ciganoviæ RUR

Astralis savladao Team Liquid u finalu ESC-a

Izvor: RUR Esports

Prva na redu bila je jedna od najomraženijih mapa na profesionalnom nivou – Vertigo. To je bio izbor američke ekipe, koja je fantastično startovala osvojivši 11 rundi u prvom poluvremenu. Mislili smo da neće imati previše problema da ovu mapu privedu kraju, ali Danci su u drugom delu spremili podjednako dobru odbranu, pa je po završetku prvih 30 rundi rezultat bio izjednačen. Za razliku od regularnog toka, u prodžecima Team Liquid je znao kako da odigra dobru ofanzivu sa T strane, a sjajni Kit ”Naf-fly” Marković, predvodio je svoju ekipu do pobede od 19-15.

Sledeći na redu bio je Nuke, mapa na kojoj je Astralis poznat kao ekipa koja nikada ne gubi. Iako je sam start bio veoma uzbudljiv, a ni jedna ekipa nije uspela da veže nekoliko rundi zaredom, Liquid je imao prednost od 8-7 na kraju prvom dela. Ipak, za CT stranu na Nuku, to često ne bude dovoljno, pa je takav slučaj bio i ovoga puta. Naf je ponovo bio najbolji u svojoj ekipi, ali 3 runde na startu drugog dela su bile sve što su oni uradili na ovoj mapi, te je Astralis besprekoronom serijom došao do pobede od 16-11.

Za sam kraj preostala je Dast dvojka. Za razliku od prethodne dve mape, na kojima je Liquid imao bolji start, ovoga puta je Astralis igrao bez greške. Počeli su na T strani i svaki njihov napad izgledao perfketno, dok Amerikanci nikako nisu uspevali da uspostave stabilnu ekonomiju, kako bi mogli da se vrate u meč. Prednost od 12-3 bila je prevelika, a Team Liquid nije imao dovoljno snage da se povrati u meč. Na kraju, mapa je završena rezultatom 16-8 za Dance, koji su osvojili 5 veliki trofej u 2019. godini.

Pored velike novčane nagrade od $225,000, Astralis je ovom pobedom još jednom utvrdio svoj status u ovoj igri. Pored toga, Nikolai ”device” Reedtz je nastavio da postavlja rekorde kada su u ptianju MVP nagrade, osvojiši svoju 15-u, što je za 5 više od sledećih konkurenata, KennyS-a i GeT_RiGhTa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Svet

Svet na ivici: Amerika ulazi u veliki rat?

Bajdenova administracija je sve više zabrinuta da bi se eskalacija sukoba i razmena raketa između Izraela i Hezbolaha mogla proširiti na čitav region, rekli su američki zvaničnici za CBS Nevs u petak.

22:13

15.6.2024.

1 d

Podeli: