Nedelja, 26.02.2017.

22:03

Linta: Neiskreno saopštenje hrvatske vlade

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je kao neiskreno saopštenje hrvatske Vlade.

Izvor: Tanjug

Linta: Neiskreno saopštenje hrvatske vlade
Foto: Medija centar

U tom saopštenju se osuđuje antisrpske plakate sa natpisom “Srpsko porodično stablo” u Vukovaru i današnje nacifašističko divljanje članova Autonomne Hrvatske stranke prava u Zagrebu.

"Da bi saopštenje Vlade Andreja Plenkovića bilo prihvaćeno kao iskreno to pretpostavlja da Vlada prethodno učini barem nekoliko konkretnih stvari", navodi Linta u saopštenju.

Pod tim on podrazumeva odluku o uklanjanju spomen ploča pripadnicima HOS sa ustaškim pozdravom “Za dom spremni” u Jasenovcu i Kutini, spomen ploče sa ustaškim sadržajem u Zadru i spomenik ubijenim ustašama u Sisku, kao i predlaganje zakonskih izmena kojima bi bile predviđene visoke novčane i zatvorske kazne za veličanje i širenje nacifašizma.

Linta takođe traži da se zakonom nedvosmisleno zabrane ustaški simboli, uključujući i “Za dom spremni” i da se zabrani rad svih udruženja koje u svom grbu imaju taj pozdrav i političkih stranaka koji šire nacifašisitčku ideologiju .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: