Subota, 02.07.2016.

10:00

Od sutra trodnevna žalost u Srednjebanatskom okrugu

U celom Srednjebanatskom okrugu od sutra će biti proglašena trodnevna žalost povodom tragedije u Žitištu u kojoj je poginulo pet osoba.

Izvor: Tanjug

Od sutra trodnevna žalost u Srednjebanatskom okrugu
Foto: Tanjug

To je za Tanjug potvrdio predsednik opštine Žitište Mitar Vučurević.

Ta odluka je doneta jutros na vanrednoj sednici skupštine opštine kojoj su pored rukovodstva opštine prisustovali i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, načelnik Srednjebanatskog okruga Dušan Šijan i gradonačelnik Zrenjanina Ccedomir Janjić.

Vučurević je potvrdio da je preminulo pet osoba, dve ženske osobe i tri muškarca.

Prema njegovim rečima, situacija u tom mestu posle noćašnje tragedije je jako teška.

On je nešto ranije jutros izjavio da je tragedija u kojoj je osumnjičeni Z.S. u kafiću Makijato u tom mestu ubio petoro, a ranio oko 20 ljudi, nezapamćena ne samo u toj sredini, nego možda i u državi.

Vučurević je dodao da lokalne vlasti i dalje čekaju ishod krvavog pira koji je verovatno proistekao iz neke porodične svadje ili nesporazuma i da se nadaju da će se povredjeni oporaviti.

Predsednik opštine je naveo da će zbog tragedije biti otkazana manifestacija "Pile fest", koja se trenutno održava u Žitištu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

21 h

Podeli: