Osveta: Napadnuta najveća američka baza – ima mrtvih FOTO

Poginulo je pet pripadnika specijalnih snaga "komandosa" SDF-a, koji su bili sa američkim snagama u bazi naftnog polja Al-Omar u selu Deir Ezor.

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.02.2024.

10:03

Osveta: Napadnuta najveća američka baza – ima mrtvih FOTO
Foto: Profimedia

Osim njih, ranjeno je oko 20 pripadnika u napadu koji je izveo "Islamski otpor" posle ponoći u nedelju na ponedeljak, kada je baza gađana dronom, u okviru kampanje "Osveta za Gazu", a broj ranjenih će se verovatno povećati.

Ovaj napad je prvi odgovor iranskih milicija na američke baze nakon američkih vazdušnih napada na položaje milicija u različitim oblastima koje kontrolišu.

Od 19. oktobra, Sirijska opservatorija za ljudska prava (SOHR) dokumentovala je 108 napada koje su izvršile milicije koje podržava Iran na baze koalicije u različitim oblastima širom Sirije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: