Petak, 22.09.2023.

06:55

Pao sneg FOTO/VIDEO

Na severu Švedske kao da je već uveliko počela zimska sezona, a meteorološka služba izdala je narandžasto upozorenje.

Izvor: Tanjug

Pao sneg FOTO/VIDEO
Foto: Profimedia

To upozorenje se odnosi na sneg i vetar u kombinaciji sa snežnim padavinama u delovima unutrašnjosti severnog Norbotena, prenose lokalni medii.

Neki gradovi su se uveliko zabeleli, a u Kiruni u Laponiji izmereno je do 40 centimetara snega što je najveća količina u ovom delu godine u poslednjih 118 godina. Lokalni saobraćaj je privremeno obustavljen, kao i školski autobusi u centru Kirune i Jukasjarvija.

U južnim delovima Švedske sneg je, međutim, daleko, pa se u Skaneu očekuju temperature i do 25 stepeni do kraja ove sedmice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: