Moskva: Uvlačite se u ponor vojnih dejstava

Vašington -- Izjave Vašingtona o terorističkom napadu u Moskvi su ohrabrenje za ukrajinske teroriste da nastave sa takvim akcijama, saopštio je ambasador Rusije u SAD.

Izvor: Sputnjik
Podeli
EPA-EFE/DENIS BALIBOUSE / POOL
EPA-EFE/DENIS BALIBOUSE / POOL

"Dovoljni su pokušaji da se sakriju iza fraze da 'prikupljaju informacije'. I odmah zvanična lica prelaze na informacioni napad protiv naše zemlje. Zar u administraciji ne shvataju da niko ne veruje američkim parolama o tome da ne podržavaju udare Oružanih snaga Ukrajine na rusku teritoriju?", zapitao se Anatolij Antonov.

Kako je dodao, teroristički napad kijevskog režima "nije imao nikakvog vojnog smisla".

"Napad je izveden na stambene zgrade Rusa. Ovaj napad se mora nedvosmisleno i bez preterivanja smatrati terorističkim napadom", poručio je ruski ambasador.
On je ocenio da kijevski režim pokušava da zastraši Ruse, da unese zabunu u društvo i potkopa poverenje u predsednika.

"Istovremeno, zločinački režim pokušava da nadoknadi neuspehe na kontakt liniji i nemogućnost vođenja kontraofanzive. O čemu se tu radi? Odgovor je očigledan: o vojnoj nemoći nacističkih sluga u Kijevu. Jedino šta uzimaju u obzir pseudopolitičari u Ukrajini je stav Zapada na čelu sa SAD. Ćutanje i ignorisanje zlodela ubica sa žuto-plavim obeležjima su svojevrsno odobrenje nacistima da nastave sa uzaludnom konfrontacijom protiv ruskih Oružanih snaga", rekao je Antonov.

Po njegovom mišljenju, SAD se svesno uvlače u ponor vojnih dejstava u Evropi. "Sukob Rusije i NATO je stari, najdraži san nacional-radikala u Kijevu", zaključio je Antonov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 581 idi na stranu