Manjinski izbori u Hrvatskoj: Komedija kao glavno "oružje" Srba VIDEO

Predrag Ličina, redatelj komedije "Posljednji Srbin u Hrvatskoj", snimio je spot za Srpsko narodno vijeće (SNV) najavljujući manjinske izbore 7. maja.

Izvor: B92

Nedelja, 30.04.2023.

17:24

Manjinski izbori u Hrvatskoj: Komedija kao glavno
EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Spot je objavljen pod krilaticom "Pred nama su izbori koje je teško izgovoriti, a jako su bitni".

U satiričnom spotu od spikerke se traži da rečenicu "7. svibnja održavaju se izbori za članove vijeća i pripadnike nacionalnih manjina u jedinicama lokalne i regionalne samouprave" ponovi na hrvatskom, srpskom, albanskom, italijanskom, mađarskom, romskom... Na šta ona kaže: "‘oćeš još i na nepalskom?". Ličina je već pre u svom prepoznatljivom stilu snimio spot za SDSS, "Pupi je kriv za sve", a najveću pažnju javnosti imao je spot snimljen pre dve godine s Goranom Bogdanom, Hristinom Popović i Severinom u glavnim ulogama, "Hejt SLOVEni, još ste živi?" u kojem protagonisti, glumeći mušterije i trgovce, sa širokim osmesima na licima izmenjuju govor mržnje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: