Milan Krkobabić: Da nas čuju i oni koji ne mogu da čuju i da znaju da smo sa njima

Lider PUPS - Solidarnost i pravda, Milan Krkobabić, obratio se delegatima redovne izborne skupštine Gradskog odbora Subotica i predstavnicima udruženja građana.

Izvor: B92
Podeli

"Da nas čuju i oni koji ne mogu da čuju i da znaju da smo sa njima, kao i sa svima onima kojima je naša pomoć potrebna. Pravda za penzionere, pravda za poljoprivrednike, pravda za proletere - solidarnost na delu. To je naš zadatak. Na predstojećim lokalnim, na pokrajinskim i republičkim izborima”, Milan Krkobabić delegatima redovne izborne skupštine Gradskog odbora Subotica i predstavnicima udruženja građana, a posebno, uz pomoć tumača za znakovni jezik, brojnim članovima Međuopštinske organizacije gluvih i nagluvih iz Subotice.

U prepunoj sali u prisustvu članova Saveza invalida rada Srbije, Saveza invalida rada Subotice, Udruženja boraca Srbije, Gradskog udruženja penzionera i Organizacije rezervnih vojnih starešina, za predsednika Gradskog odbora Subotica jednoglasno je izabran master ekonomista Marko Marić, a za potpredsednike Ana Marjanušić i Branko Bugarski.

"PUPS Subotice je nezaobilazan partner u svim akcijama koje lokalna vlast sprovodi. Posebno raduje dolazak novih mladih ljudi, pogotovo kroz formiranje novih mesnih odbora", izjavio je Marić.

Gost skupa bio je načelnik Severnobačkog okruga i poverenik Srpske napredne stranke Bojan Šoralov koji se obratio prisutnima izrazivši veliko zadovoljstvo dugogodišnjom plodonosnom saradnjom dveju stranaka u Subotici.

Na skupu je poručeno da se, odlukom države da od januara 2023. godine penzije prate plate, ostvaruje osnovni vrednosni stav Partije ujedinjenih penzionera,
poljoprivrednika i proletera Srbije - Solidarnost i pravda – poznat kao Tri P, čime se omogućava da penzije učitelja, lekara ili vojnika rastu onoliko koliko rastu
primanja njihovih aktivnih kolega.

PUPS - Solidarnost i pravda snažno se zalaže za predlog Milana Krkobabića o uvođenju tzv. socijalnih - garantovanih penzija od najmanje 100 evra. Ovaj poseban vid socijalnog davanja bio bi namenjen osobama preko 65 godina starosti koje nisu ostvarile pravo na penziju, nisu korisnici socijalne pomoći, nemaju imovinu niti bilo koji drugi vid prihoda. Među njima je najveći broj žena sa sela, ali i ne tako mali broj onih u gradskim sredinama i ovakav vid davanja bila bi potvrda da im se društvo odužuje za sve što su mu tokom svog životnog veka dale, radeći u domaćinstvima.

Borba za radnike nastavlja se pozivanjem stranih kompanija na internu i eksternu korporativnu odgovornost, kako bi naši radnici imali jednaka prava kao i radnici u matičnim zemljama tih kompanija, pre svega kroz korporativne ugovore i participiranje u dobiti preduzeća.

Na istoj sednici izabrani su članovi stalnog sastava Opštinskog odbora, članovi Nadzornog odbora i disciplinske komisije, kao i sekretar.

Današnjoj izbornoj sednici u Subotici prisustvovali su i potpredsednik PUPS-a Risto Kostov, predsednik pokrajinskog odbora Miroslav Španović, predsednik Izvršnog odbora Ilo Mihajlovski, potpredsednici Izvršnog odbora Profir Rančić i Dragan Stanojević - Šumar i član Izvršnog odbora Dragan Tešić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 80 idi na stranu