Društvo 0

27.04.2024.

8:49

Sve se sprema za gasifikaciju ovog dela Beograda

U blizini Kvantaške pijace, izvođač radova DM Invest počeo je pripremne radove na gasifikaciji dela Novog Beograda.

Izvor: eKapija

Sve se sprema za gasifikaciju ovog dela Beograda
Shutterstock/KatMoys

Podeli:

Naime, na ovom delu radi se raščišćavanje trase gasovoda i postavljanje cevi takozvanog čeličnog voda, kojim će prema ranije utvrđenom planu, na gasovod biti priključeni prvo stanovnici Ledina.

Trasa gasovoda na Novom Beogradu obuhvata ukupno 106 kilometara čeličnog i takozvanog plastičnog voda, piše eKapija.

Prema ugovoru potpisanom između GO Novi Beograd i Srbijagasa, mogućnost priključka na gas dobiće žitelji u blokovima 13, 18, 25 i 64, Ušće, Tošin bunar, privredna zona Auto-put, Bežanija 2-Ledine, Bežanija i Bežanijska kosa.

Ekipe koje čine predstavnici Opštine Novi Beograd i Srbijagasa u poslednja dva meseca, prema rečima predsednika Bovana, obilaze naselja na budućoj trasi i proveravaju broj zainteresovanih za priključak na gas.

"Naselje Ledine ima najviše pojedninačnih priključaka Svako domaćinsvo informišemo o uslovima za priključenje, a Investitor projekta Srbijagas, omogućio je korisnicima da ukoliko se za to odluče u ovoj fazi radova, sa njima potpišu predugovor i tako dobiju 20% nižu cenu priključka od sadašnje cene, ali i od cene koja bude na snazi kad god da se odluče za ovaj vid grejanja", izjavio je predsednik Gradske opštine Novi Beograd Bojan Bovan.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: