Rekordna zaplena na aerodromu u Skoplju; osoba koja je prenosila robu imala srpske dokumente

Na Međunarodnom aerodromu Skoplje carinici su zaplenili više od 43 kilograma zlatnog nakita.

Izvor: B92

Utorak, 21.03.2023.

21:34

Rekordna zaplena na aerodromu u Skoplju; osoba koja je prenosila robu imala srpske dokumente
Foto: Profimedia

To je rekordna količina, a vrednost zaplenjenog zlata procenjena je na oko 2,3 miliona evra, saopšteno je iz makedonske Uprave carina.

Na osnovu prethodnih saznanja i osnovane sumnje lice sa srpskom putnom ispravom, koje je stiglo sinoć redovnim večernjim letom iz Istanbula, upućeno je na detaljan pregled i pregled prtljaga, navodi se u saopštenju makedonske carine.

U njegovom koferu i ručnom prtljagu otkriven je razni zlatni nakit upakovan u najlonske kese, uključujući i nakit od belog zlata sa dijamantima sa priloženim sertifikatima.

Osoba, za koju se ne navodi kog je pola, i roba su privremeno zadržani i trenutno se vodi uviđaj, a o slučaju je odmah obavešten dežurni javni tužilac radi sprovođenja daljih istražnih radnji.

"Uprava carina, u okviru svojih prioriteta zaštite društva i bezbednosti građana, snažno je usmerena na borbu protiv kriminala i sprečavanje nelegalne trgovine. U 2022. godini videćemo duplo povećanje broja slučajeva sprečavanja nelegalne trgovine u svim kategorijama u odnosu na 2021. godinu", rekla je direktor Uprave carina Slavica Kutirov na konferenciji za novinare.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: