Četvrtak, 19.01.2023.

09:20

"Provaljeni" američki lovci F-16 i F-15; Šok ko ih je objavio i zašto

Poverljivi dokumenti o "F-16 Fighting Falcon" i "F-15E Strike Eagle" su procurili na Internet forumu za video igre.

Izvor: aerotime/M.S.

Tanjug/South Korean Defense Ministry via AP

Na forumu igre "WarThunder" 17. januara pojavila su se dokumenta koja sadrže informacije o raketi vazduh-vazduh AIM-120. Takođe, 18. januara, ponovo na istom forumu, pojavilo se puno tajnih podataka o drugom američkom lovcu, "F-15E Strike Eagle".

U novostvorenoj temi na forumu igre prvi put su se pojavile informacije o raketi AIM-120. Ova raketa je deo opreme "F-16 Fighting Falcon" i tema se tiče upravo načina na koji se raketa koristi od strane lovaca.

Autor foruma je prokomentarisao da je pronašao dokumente o ranim testovima rakete AIM-120 i kako ga koriste lovci F-16.

Autor foruma je postavio dokazne dokumente ali su oni ubrzo uklonjeni sa stranice foruma. Moderator koji ih je uklonio kaže da je razlog za to činjenica da ovi dokumenti sadrže podatke "koji nisu namenjeni za izvoz".

Koliko god paradoksalno i gotovo komično zvučalo, glavni razlog zašto učesnici "WarThunder" foruma objavljuju tajna dokumenta je taj što nisu zadovoljni dizajnom aviona i naoružanja u igrici.

Mnogi od igrača žele realističnije objekte na igrici, pa neki od njih objavljuju tajna dokumenta kako bi programeri popravili grafiku i dizajn.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Hronika

MUP se oglasio o slučaju ubistva Danke Ilić

Pripadnici MUP-a, Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Višeg javnog tužilaštva prikupljaju informacije i utvrđuju činjenice i okolnosti pod kojim je u Policijskoj upravi u Boru preminuo D. D. osumnjičen u slučaju ubistva male Danke, saopštio je MUP.

9:45

11.5.2024.

1 d

Podeli: