Rusija pita UN: Zašto se Srbima ne dozvoljava da vrate vojsku na KiM?

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije poziva Sekretarijat UN da obrati pažnju na odbijanje zahteva Srbije da pošalje policijski i vojni kontingent na KiM.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.01.2023.

13:09

Rusija pita UN: Zašto se Srbima ne dozvoljava da vrate vojsku na KiM?
Ilustracija: Shutterstock/lev radin

Ovo je izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova i podsetila na ono što predviđa rezolucija Saveta bezbednosti UN.

"Zašto sekretarijat UN, koji je toliko aktivan u vezi sa situacijom oko Ukrajine, ne želi na brifinzima da citira i pročita Rezoluciju 1244 i pozove odgovarajuće snage da je sprovedu? Zašto sekretarijat UN ne želi da podrži zahtev Beograda po pitanju ove konkretne rezolucije po pitanju slanja u region srpske vojske i policije? To je javni dokument samo treba da se obrati pažnja na njega", rekla je ona tokom brifinga u četvrtak.

Ranije je bilo saopšteno da je Kfor odbio zahtev Srbije da se vrati deo snaga bezbednosti na KiM.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: