Vučić: "Bezobrazluk. Formirajte ZSO, a onda tražite od Srba..." VIDEO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se iz Azerbejdžana gde se nalazi u zvaničnoj poseti.

Izvor: B92

Sreda, 21.12.2022.

14:43

Vučić:
FOTO TANJUG/ RADE PRELIÆ/ bs

On je komentarisao situaciju na KiM.

"Mi se suočavamo sa velikim bezobrazlukom koji dolazi od velikih sila koje kažu, pa vartite se u institucije, ma nemoj? Pa formirajte vi ZSO, a onda tražite od Srba da to urade", rekao je Vučić.

"Da vam ne pričam kroz kakvu dramu prolaze porodice uhapšenih Srba. Ne možete da pročitate ništa o uhapšenim Srbima... Šta je uradio Pantić? To govori samo kakav je odnos prema Srbima i Srbiji. Nije apsurdo da budu nečije trupe, ali je apsurdno da budu srpske trupe", dodao je Vučić.

Na konstataciju novinara da iz Prištine citiraju svi nemačkog ambasadora i kažu da je Nemačka razbila ilizije o dominaciji Srbije na Balkanu, predsednik kaže:

"Mi nemamo dominaciju nikakvu, nikada nismo maštali o dominaciji, nego o sradnji. Želimo dobru saradnju sa Nemačkom, ali mi imamo svoju zemlju i svoj narod i želimo najbolje odnose sa Nemačkom."

Pročitajte još:

Vučić: Do kraja 2023. direktna linija do Bakua VIDEO

O zahtevu koji je Srbija podnela Kforu, rekao je:

"Očekujem da odgovore negativno, oni su sposobni da obavljaju dužnost i ponašanje Kfora je korektnije od nekih zapadnih vlada. Oni se ponašaju u skladu sa Rezolucijom 1244 na ozbiljan i odgovoran način, za razliku od svih drugih."

Rekao je i da mu je predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev danas rekao: "Kad god pomisliš da se oslanjaš na međunarodno pravo, to je za nas male, a da za sve druge postoji pravo jačeg".

Saglasio se sa tim i dodao da jači mogu šta hoće, ali...

"Možete da kažete pištolj u slepoočnicu napusti stan, pištolj u slepoocnicu napusti auto, pištolj u slepoočnicu ubiću ti dete... Ne dam da mi ubiješ dete", rekao je predsednik i istakao da: "Kada vas doteraju u ćošak, do kraja nemate više šta da izgubite".

"Dalje kada nemamo kud, kao pacov u uglu, branićemo se sa sve četiri noge", naveo je predsednik.

Vučić je rekao da je sa azerbejdžanskim kolegom razgovarao i o nekim drugim pitanjima i dogovoru kako i šta da rade zajedno.

"Baku se razvija, svaki put kada ovde dođem vidim nešto novo... Alijev kada je bio u Beogradu jedva je prepoznao grad koliko se izgradio", kaže Vučić i ističe da "moramo da se razvijamo, da guramo naše zemlje, hrabro i jako da se borimo za naše narode".
"Alijev mi je rekao danas nekoliko puta da kad god pomislim da se oslanjam na međunardono pravo, treba da znam da je to pravo za nas male. Za ove druge to ne postoji. Za njih postoji samo pravo jačeg, Mi ćemo uvek da se pozivamo na to. Za ove druge to ne postoji", kazao je Vučić danas u Azerbejdžanu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: