Subota, 05.11.2022.

11:52

Napetost raste; Lansirane još četiri rakete

Severna Koreja je u subotu ispalila četiri balističke rakete kratkog dometa ka Žutom moru, javila je agencija Jonhap, pozivajući se na vojsku Južne Koreje.

Izvor: B92

Napetost raste; Lansirane još četiri rakete
Foto: Profimedia

Prema vojsci, projektili su ispaljeni u subotu između 11:32-11:59 po lokalnom vremenu prema Žutom moru iz zemlje Tongrim u provinciji Severni Pjongan na zapadu zemlje . Projektili su prešli rastojanje od oko 130 kilometara (80,8 milja) sa visinom od 20 kilometara, dostižući maksimalnu brzinu od 5 maha.

Ostale detalje preciziraju nadležni organi Južne Koreje i Sjedinjenih Država.

U 2022. Pjongjang je izveo ukupno 33 lansiranja raketa. Severna Koreja je u sredu ispalila više od 20 projektila, od kojih je jedan pao u blizini južnokorejskih teritorijalnih voda, dok je njena putanja bila usmerena ka jugu prvi put od Korejskog rata.

Pjongjang je rekao da je to bila odmazda za južnokorejsku "provokaciju", uključujući nedavne zajedničke vežbe sa Sjedinjenim Državama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Vraćaju se u Rusiju

Ruski milijarderi koji su se našli pod zapadnim sankcijama postepeno su počeli da premeštaju svoje aktivnosti u domovinu.

15:26

11.5.2024.

1 d

Podeli: