Brojne izjave saučešća Crnoj Gori: Princ se oglasio o tragediji na Cetinju, kao i Borelj i Mišel

Crnogoski princ Nikola Petrović Njegoš oglasio se povodom jučerašnje tragedije na Cetinju.

Izvor: Vijesti
Podeli
Tanjug/AP Photo/Risto Bozovic
Tanjug/AP Photo/Risto Bozovic

On je rekao da on i njegova porodica dele duboku bol sa svim građanima Crne Gore.

"Veoma smo se potresli kada smo saznali za strašnu tragediju koja se juče popodne desila na Cetinju. Duboko saosećamo sa porodicama žrtava i njihovim najmilijima koji trenutno proživljavaju pravi košmar.

Takođe, mislimo i na decu ovog ludog zločinca koja će morati naći način da prevaziđu ono što im je otac ostavio u nasleđe.

Naše drago Cetinje nikada do sada nije doživelo ovakvu tragediju i saosećamo sa svim njegovim stanovnicima u ovom strašnom trenutku.

Delimo duboku bol sa svim sugrađanima naše Crne Gore.

Pred apsolutnim zlom, budimo ujedinjeni", zaključuje se u saopštenju, a prenose crnogorske "Vijesti".

Zvaničnici EU i OEBS uputili saučešće Crnoj Gori

Šef diplomatije Evropske unije EU Žozep Borelj i predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel uputili su povodom tragedije na Cetinju saučešće porodicama stradalih. "Iskreno saučešće porodicama stradalih i narodu Crne Gore nakon tragedije na Cetinju. Naše misli su sa vama”, napisao je Borelj na Tviteru.

Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel izjavio je saučešće svim porodicama koje su juče izgubile svoje bližnje u nezapamćenoj tragediji na Cetinju.

"Moje misli su uz sve građane, kao i uz premijera Dritana Abazovića i predsednika Mila Ðukanovića", napisao je Mišel na Tviteru.

Generalna sekretarka OEBS-a Helga Marija Šmid takođe je uputila pismo saučešća premijeru Dritanu Abazoviću povodom tragedije na Cetinju.

"Dozvolite mi da izrazim iskreno saučešće zbog šokantne masovne pucnjave koja se dogodila juče na Cetinju. Izuzetno me je pogodila vest o fatalnom napadu koji je rezultirao smrću 11 ljudi i ranjavanjem najmanje šest osoba.

Pohvaljujem hrabrost vaših građana, vaše policijske službe i medicinskog osoblja koji su bez straha reagovali na počinioca i njegova, za svaku osudu, dela", navela je Šmid u pismu saučešća i ponudila pomoć Misije OEBS-a u Crnoj Gori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 122 idi na stranu