Abazoviću stigao zahtev - u njemu vide "saveznika koji će naći put da pomogne verujućem narodu crnogorskom"

U jeku dogovora oko potpisivanja Temljnog ugovor aizmeđu SPC i Crne Gore, premijeru Crne Gore stigao je još jedan zahtev.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA/EFE/SERGEY DOLZHENKO
EPA/EFE/SERGEY DOLZHENKO

Premijeru Crne Gore Dritanu Abazoviću danas je zvanično dostavljen zahtev mitropolita kanonski nepriznate Crnogorske pravoslavne crkve (CPC) Mihajla (Miraša Dedića) za pregovore o zaključenju ugovora "o uređenju međusobnih odnosa" između države i te crkve, rečeno je je CdM-u iz CPC.

Dedeić se u zahtevu za "zaklučenje Ugovora o uređenju međusobnih odnosa", poziva na "Ustavom zagarantovana prava na slobodu veroispovesti i prava na ispoljavanje vere i religijskih uverenja i traži obezbeđenje uslova za neometano i puno delovanje CPC i njenog sveštenstva u skladu sa Ustavom CPC i pozitivnim zakonima države Crne Gore, očuvanje tradicije, kulturne baštine i istorijskog nasledja CPC i verujućih pravoslavnih Crnogoraca".

On je, kako prenosi portal CdM izrazio uverenje da njegova crkva u Abazoviću ima saveznika "koji će naći put i način da pomogne verujućem narodu crnogorskom da ostvari svoja temeljna ljudska i verska prava".

Dedeić je prošle nedelje dao blagoslov za formiranje pravnog tima koji bi pripremio predlog ugovora između države Crne Gore i kanonski nepriznate CPC.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 128 idi na stranu