Ankara se protivi i čeka; "Pitanje nacionalne bezbednosti"

Turski predsednik Erdogan izjavio je da Turska nije još dobila konkretne predloge za rešavanje zabrinutosti zbog zahteva Finske i Švedske za članstvo u NATO.

Izvor: B92

Sreda, 01.06.2022.

13:52

Ankara se protivi i čeka;
EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Ankara je prigovorila kandidaturi ove dve zemlje u Alijansu zbog toga što podržavaju grupe koje smatra teroristima, prenosi agencija Rojters.

Redžep Tajip Erdogan je u parlamentu rekao da Turska želi da vidi iskren pristup dve nordijske zemlje u vezi sa svojim zabrinutostima i naglasio da Ankara neće promeniti svoj stav osim ukoliko ne vidi konkretne i obavezujuće korake.

Poručio da prigovor Turske na kandidature Stokholma i Helsinkija za članstvo nije oportunizam, već pitanje nacionalne bezbednosti.

"Turska želi konkretne korake Finske i Švedske"

Švedska i Finska u NATO? "Brza odluka"; Rešenje za Tursku? "Postoji način"

Rusija zapretila Švedskoj i Finskoj: "Snosićete opasne vojne i političke posledice ako uđete u NATO"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: