Javio se bivši predsednik: "Ukrajini preti potpuno uništenje"

Sadašnja politika Kijeva preti zemlji gubitkom državnosti, izjavio je bivši predsednik Ukrajine Viktor Janukovič, prenose RIA Novosti.

Izvor: Novosti
Podeli
Ilustracija: Shutterstock/Perkin Oleksii
Ilustracija: Shutterstock/Perkin Oleksii

Apel političara je na društvenim mrežama objavio njegov predstavnik Jurij Kirasir.

"Koliko god mi je bolno pisati o tome danas, ali državnost Ukrajine je u izuzetnoj opasnosti. Preti joj potpuno uništenje. Pritom se ne radi samo o riziku gubitka ogromnih teritorija u južno i istočno od zemlje", napisao je Janukovič.

Najnovije vesti sa Istočnog fronta pratite OVDE.

Po njegovom mišljenju, Ukrajina može biti prinuđena da se faktički spoji sa Poljskom, pošto joj stanje ekonomije ne dozvoljava da brani svoj suverenitet.

"To će biti rezultat ostvarenja evropskog sna, zbog kojeg je ukrajinski narod navodno otišao na svoj poslednji Majdan", dodao je on.

Janukovič je primetio da Poljska pamti ne samo septembar 1939, već i mart 1923, kada su "u Parizu ambasadori zemalja Antante konačno uključili teritorije Istočne Galicije i zapadnog dela Volinije u drugu Komonvelt".

" Što se tiče Rusije, Ukrajina će sa njom morati da sedne za pregovarački sto. Zapad će ga gurnuti na ovo, uključujući i Sjedinjene Države. Ništa ne može da traje večno, a snabdevanje Ukrajine oružjem u ovom slučaju nije izuzetak", sugerisao je političar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 547 idi na stranu