Brnabić: Vučića čuvaju

Beograd -- Premijerka Brnabić kaže da su u ovom trenutku glavni osumnjičeni za planiranje atentata na predsednika Srbije van dometa naših bezbednosnih službi.

Izvor: RTS
Podeli
EPA-EFE Andrej Cukic
EPA-EFE Andrej Cukic

Među njima ima dvoje crnogorskih državljana, ali i državljana zemalja iz i van Evropske unije.

Ana Brnabić je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekla da naše službe danonoćno rade na pronalaženju onih koji su planirali ubistvo predsednika Srbije.

"Ono što je važno da naglasim za sve naše građane - još uvek u ovom trenutku, svi oni koji se sumnjiče i za koje imamo dokaze, su van dometa naših bezbednosnih službi. Dakle, mi ne možemo da dođemo do njih", rekla je Brnabić.

Prema njenim rečima, u planiranje ubistva Aleksandra Vučića uključeno je dvoje crnogorskih državljana, ali i ljudi iz drugih država - i unutar i van Evropske unije.

"Apsolutno imam poverenje u naše bezbednosne službe, one nemaju lak zadatak, imaju izuzetno težak zadatak, rade sve bezednosne službe zajedno - svi daju sve od sebe. Verujem da ćemo mi ovo sprečiti. Da li se u ovom trenutku osećam sigurno i da ne postoje problemi - ne, ne osećam se. Imamo još mnogo da radimo, nismo otklonili bezbednosnu pretnju po život predsednika Aleksandra Vučića. Verujem da hoćemo, ali moramo da radimo danonoćno".

Nekoliko prstenova obezbeđenje oko Vučića

Upitana da li ima poverenje u one koji direktno obezbeđuju predsednika, premijerka je rekla da je njegovo obezbeđenje trenutno na maksimumu.

"Postoji nekoliko prstenova obezbeđenja oko predsednika Vučića. Ja nemam informacije koje su se pojavile u medijima da mi imamo takve sumnje... Momci koji su u neposrednom obezbeđenju verujem da bi u svakom trenutku dali život za njega, to su ozbiljni ljudi, ozbiljne patriote, i oni ozbiljno lično vole predsednika", rekla je Brnabić i istakla da je njima, pored predsednika i njegove porodice, najteže.

Poručila je i da je Srbija zahvalna stranim partnerima sa kojima sarađuje i razmenjuje informacije. Pored ostalih, Evropolu, od kojeg je MUP 14. januara dobio informaciju da je organizovana kriminalna grupa sa ciljem atentata predsednika Srbije, na čijem je čelu vođa kavačkog klana Radoje Zvicer.

"Delimo informacije i borimo se da predsednik Aleksandar Vučić bude bezbedan", rekla je premijerka.

Dodala je da je oprez na granicama maksimalno pojačan, jer se veruje da će oni koji planiraju napad na predsednika pokušati iz inostranstva da uđu u našu zemlju.

"Oni imaju svakako svoje jatake u Republici Srbiji... Oni su pod direktnim nadzorom, ali ono što jeste meni problem - svi oni koji su glavni a umešani u ovo nisu u dometu naših bezbednosnih službi. Ja sam naravno najbezbednija kada jesu u domenu naših službi, iako verujem u strane partnere", rekla je premijerka.

Upitana da li Radoje Zvicer ima političkog nalogodavca, premijerka je odgoorila:

"Apsolutno sam sigurna da ima političkog nalogodavca... Ne bi mogao da postane tako jak, da razgrana svoju mrežu na takav način, ne bi mogao da postane jedan od na svetskom nivou najoglašenijih kriminalaca da nije imao i da nema takvu podršku", istakla je Brnabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 105 idi na stranu