Hilari Klinton odlikovala Edija Ramu VIDEO

Bivša državna sekretarka Sjedinjenih Američkih Država Hilari Klinton odala je počast albanskom premijeru Ediju Rami dodelivši mu nagradu "Svetski pionir".

Izvor: B92

Utorak, 07.12.2021.

15:45

Hilari Klinton odlikovala Edija Ramu VIDEO
Foto: EPA-EFE/FILIP SINGER

Na vrlo posećenoj svečanosti nadomak Njujorka Hilari Klinton je rekla da Ramina vlada, koja je pružila ruku pomoći avganistanskim izbeglicama, treba da bude inspiracija drugima za delovanje.

"Mnogi međunarodni lideri nisu bili voljni da urade mnogo, čak i kada su ih pitali, u slučaju da su odgovorili pozitivno, obaveze koje su preuzeli bile su male. Nažalost, bio je mali broj lidera koji su ponudili pomoć, na vrhu te liste bio je premijer Edi Rama. Rama je instinktivno shvatio koliko je važno pružiti ruku, reći 'da'", rekla je Hilari Klinton.

Istakla je da je Rama otvorio vrata Albanije ljudima iz Avganistana, uglavnom ženama u nevolji i da je zahvaljujući njemu i naporima albanske vlade, više od 1.000 evakuisanih Avganistanaca bezbedno u Albaniji.

"U vreme kada su prava i bezbednost žena u celom svetu ugroženi, posvećenost premijera Rame unapređenju blagostanja i mogućnosti u Albaniji za Avganistance treba sve da nas inspiriše da delujemo", rekla je Hilari Klinton.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

9 h

Podeli: