Utorak, 16.11.2021.

19:37

"Kurti šalje poruke koje ubijaju dijalog"

Završen je sastanak delegacije Beograda i Miroslava Lajčaka u Briselu.

Izvor: Tanjug

EPA-EFE/ERMAL META

"Priština je odbila da učestvuje u direktnom razgovoru sa nama, jer je odbila da govori o ZSO, što je danas bila tema u Briselu", rekao je posle sastanka Petar Petković, direktor Kancelarije za KiM.

"Dakle, Priština je ta koja odbija da razgovara o ZSO, iako je naša strana insistirala direktno na koracima za formiranje te zajednice", rekao je on.

Petković je rekao da je za Srbiju to pitanje svih pitanja i srce samog dijaloga.

"I ako hoćemo da razogovaramo o normalizaciji odnosa, to možemo da pričamo samo sa ZSO, ali i implementaciji svih ostalih sporazuma", objasnio je.

"Ali, vidite, dok smo mi ovde u Briselu i razgovaramo o važnim pitanjima, mi smo pokrenuli i pitanje pravosuđa, energetike, slobode kretanja, nestalih, mi smo videli da iz Prištine Kurti šalje poruke koje direktno ubijaju dijalog. Kako mi možemo da razgovaramo u Briselu o bilo čemu, kad Kurti šalje suprotne poruke?", upitao je Petković.

Istakao je još jednom da je srpska strana spremna da razgovara, a to što Bisljimi i albanska strana to ne žele i što su odbili Lajčaka – to je drugo pitanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: