Incident na Cetinju – sukob sa predstavnicima Abazovića VIDEO

Na Cetinju se održava sednica Skupštine Cetinja na kojoj se razmatra peticija da se vlasništvo Cetinjskog manastira prenese na Cetinje.

Izvor: B92

Utorak, 14.09.2021.

13:25

Incident na Cetinju – sukob sa predstavnicima Abazovića VIDEO
Shutterstock/Valentyn Irin

Ispred same zgrade došlo je do incidenta.

Grupa Cetinjana dočekala je odbornike Ure pred današnju sednicu Skupštine Cetinja sa optužbama da su izdali Cetinjane i da su sa partnerima na državnom nivou odgovorni za ono što se događalo 4. i 5 septembra u tom gradu.

Sednica Skupštine, koja je bila prekinuta zbog svađe odbornika URA i DPS, nastavljena je i raspravlja se o predlogu grupe građana da se Cetinjski manastir vrati nepriznatoj CPC u vlasništvo.

Vlada Crne Gore u ponedeljak je donela odluku da se Cetinjski manastir upiše kao vlasništvo države.

Takvu odluku Vlada je donela dan uoči sednice Skupštine Cetinja, na kojoj je planirano da se raspravlja o inicijativi građana za „vraćanje manastira u ruke Crnogorske pravoslavne crkve“.

Uprava za katastar i državnu imovinu već je postupila po zaključku Vlade i upisala zabranu otuđenja na sve objekte i parcele koje koristi manastir Svetog Petra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: