Razmišlja se o popuštanju jedne mere za škole?

Nedavno usvojeni model po kom bi nastava u školi trebalo da se odvija pokazao se, nakon samo dve nedelje prema mišljenju nadležnih pokazao se kao previše strog.

Izvor: B92

Utorak, 14.09.2021.

11:50

Razmišlja se o popuštanju jedne mere za škole?
Tanjug/AP Photo/Andreea Alexandru

Kako nezvanično saznaje Blic, zato se sada razmišlja se o blagom popuštanju mera za nastavu.

Širom Srbije za nepune dve nedelje od početka školske godine na učenje na daljinu prešao je veliki broj razreda i nadležnima se učinilo da su ipak možda preterali sa merama, pa su predložili da umesto dva zaražena učenika, uslov za prelazak na onlajn nastavu bude - četiri deteta pozitivna na koronu u jednom odeljenju.

"Predlog dela Kriznog štaba je da se relaksiraju mere kada su jedan ili dva učenika zaraženi - da u tom slučaju celo odeljenje ne prelazi na onlajn. Kako je na Kriznom štabu konstantovano, škole su se i do sada pokazale kao bezbedno mesto", izjavila je premijerka Srbije Ana Brnabić nakon sednice Kriznog štaba održane u subotu 11 septembra.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je da nastava u školama po "semafor" modelu nije propala i situacija uopšte nije alarmantna. On je dodao da je broj zaraženih učenika i nastavnika veoma mali i da se ni na koji način ne razmišlja o prekidanju obrazovno-vaspitnog rada na regularan način.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

4 h

Podeli: