Ako sretnete zmiju, jednu stvar nikako ne smete da radite VIDEO

Zmija smuk ujela je u nedelju majku dok je spavala sa bebom u okolini Leskovca a to je primetila tek nakon što joj je natekla ruka.

Izvor: B92, Prva

Ponedeljak, 26.07.2021.

11:28

Ako sretnete zmiju, jednu stvar nikako ne smete da radite VIDEO
Foto: TV Prva

S obzirom da povećanje susreta sa zmijama u letnjim mesecima, direktor JKP "Veterina Beograd" Budimir Grubić u razgovoru za TV Prva objasnio je kako bi trebalo da se ponašamo i šta da uradimo u tom slučaju.

"Zmije obično ne napadaju ljude i nisu target njihovih aktivnosti. (Prilikom susreta sa zmijom) Korak unazad je dovoljan i dozvoliti zmiji da prođe levo i zemlje. Najgore je da pokušate da je uhvatite. Tada zmija hoće da napadne“, kazao je Grubić za TV Prva.

On se osvrnuo i na spekulacije da postoje otrovne zmije u Beogradu

"U Beogradu ne postoji nijedna otrovnonica, samo su urbane legende da je šarka došla iz Crne Gore, odnosno mesta gde ima otrovnica", istakao je on.

Opširnije pogledajte u video prilogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

8 h

Podeli: