Ništa od "prijateljskih odnosa": Bajden prenosi "oštar signal"?

SAD nameravaju da na predstojećem sastanku Vladimira Putina i Džoa Bajdena, u Ženevi prenesu ruskom lideru "oštar signal".

Izvor: Sputnik
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Putin i Bajden na putu da reše "tužnu situaciju": Možda "nije bitno", ali je poznato gde?


Zašto se sastaju Bajden i Putin?

Sastanak Bajdena i Putina: Izbor grada - tehničko pitanje

Kako prenosi "En-Bi-Si" pozivajući se na obavešteni izvor, Bajden namerava da demonstrira pristup koji se u osnovi razlikuje od "prijateljskih odnosa" o kojima je izjavljivao bivši američki predsednik Donald Tramp nakon svog prvog sastanka sa Putinom.

Sastanak Putina i Bajdena održaće se 16. juna u Ženevi.

U Kremlju su naglasili da od pregovora ne očekuju mnogo zbog postojećih nesuglasica između Rusije i SAD. Pretpostavlja se da će predsednici razgovarati o rusko-američkim odnosima, strateškoj stabilnosti, kao i o borbi protiv kovida 19 i rešavanju regionalnih sukoba.

Na prethodnom samitu Rusije i SAD 2018. godine, Tramp, koji je tada bio na čelu države, doveo je u pitanje rezultate istrage američkih obaveštajnih službi o mešanju Moskve u američke predsedničke izbore 2016. godine i tako "dao Putinu priliku da širi laži". To je izazvalo burnu reakciju u političkim krugovima Sjedinjenih Američkih Država. Prema rečima senatora Džona Mekejna, to je bio "jedan od najsramnijih nastupa američkog predsednika".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 455 idi na stranu