Francuz osuđen na zatvorsku kaznu zbog šamaranja Makrona

Pariz -- Sud u Francuskoj osudio je danas 28-godišnjeg Demijena Tarela, koji je u utorak ošamario predsednika Emanuela Makrona na četiri meseca zatvora.

Izvor: index.hr
Podeli
EPA-EFE/FRANCOIS MORI / POOL MAXPPP OUT
EPA-EFE/FRANCOIS MORI / POOL MAXPPP OUT

Ko je čovek koji je udario šamar Makronu?

Tarel je prethodno priznao da je udario Makrona, ali je istražnim organima rekao da to nije uradio sa predumišljajem, prenosi Rojters.

Tužilaštvo je zatražilo da se Tarelu izrekne kazna od 18 meseci, a sudije su odlučile da ga osude na četiri meseca zatvora i 14 meseci uslovno.

Tokom posete regiji Tan Lermitaž na jugoistoku zemlje u utorak predsednik Makron je prišao masi građana da ih pozdravi, a Tarel je zgrabio predsednika za ruku i ošamario ga po licu, ponavljajući frazu poznatu poštovaocima monarhije, a pre nego što je predsedničko obezbeđenje intervenisalo.

Policija je nakon incidenta privela Tarela, koji, prema istražiteljima, nije bio poznat policiji pre ovog slučaja, a uhapšen je i njegov prijatelj koji je snimio ceo incident.

Optužba za napad na javnog zvaničnika u Francuskoj predviđa maksimalnu kaznu zatvora od tri godine i novčanu kaznu od 45.000 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 415 idi na stranu