Milanović najavio: Pripremite se na cirkus

Predsednik Zoran Milanović pozvao je danas novinare da se pripreme za, kako je rekao, predstojeći "cirkus u Okučanima".

Izvor: B92

Petak, 23.04.2021.

18:50

Milanović najavio: Pripremite se na cirkus
EPA-EFE/FILIP SINGER

Milanović je ponovo komentarisao odbijanje premiera Andreja Plenkovića da juče u Jasenovcu polože zajednički venac i odaju poštu žrtvama tog stratišta.

"Čovek (Plenković) izbegava zajedničko obeležavanje, sad se pripremite na cirkus u Okučanima, tu će biti veselja i radosti", kazao je Milanović, preneli su hrvatski mediji.

Dodao je da Plenović ne izbegava zajednička obeležava, jer obojica su primila vakcine.

Komemoracija u Okučanima se održava tradicionalno 1. maja povodom hrvatske vojno-policijske akcije "Bljesak".

Prošle godine Milanović je demonstrativno napustio komemoraciju u Okučanima, kada se na skupu pojavilo nekoliko veterana aktivista u majicama sa grbom HOS-a, u okviru kojeg je i ustaški poklič "za dom spremni".

Premijer Plenković i predsednik parlamenta Gordan Jandroković su tada izjavili da je to bio "neprimereni potez" Milanovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: