Još jedna zemlja spremna: U slučaju neprihvatljivog ponašanja Rusije...

Makron je rekao da je potrebno "definisati jasne crvene linije prema Rusiji" i da je spreman na uvođenje sankcija u slučaju "neprihvatljivog ponašanja" Moskve.

Izvor: Beta

Subota, 17.04.2021.

23:17

Još jedna zemlja spremna: U slučaju neprihvatljivog ponašanja Rusije...
EPA-EFE/MICHEL EULER / POOL MAXPPP OUT

"Smatram da u slučaju neprihvatljivog ponašanja moramo uvesti sankcije. I mislim da moramo definisati jasne crvene linije prema Rusije", rekao je Makron za američku teviziju Si-Bi-Es na pitanje o mogućem odgovoru zapada u slučaju ruskog napada na Ukrajinu.

Prema Makronu, iako sankcije same po sebi "nisu dovoljne", i iako je bolje imati "konstruktivan dijalog, one su "jedini način da se bude kredibilan".

"Potreban nam je iskren i otvoren dijalog s Rusijom", izjavio je francuski predsednik.

Zapad i Ukrajina optužuju Rusiju da je dovela desetine hiljada vojnika na granicu s Ukrajinom i na Krim, koji je pripojila 2014, nakon čega su obnovljene borbe na istoku Ukrajine.

Američki predsednik Džozef Bajden u četvrtak je objavio uvođenje niza oštrih finansijskih sankcija Rusiji i proterivanje 10 ruskih diplomata, istovremeno ponavljajući predlog za samit s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Makronov intervju za CBS biće u celosti objavljen sutra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: