Napadnuti srpski mladići u Severnoj Mitrovici: Psovali na albanskom dok su nas udarali

U Severnoj Mitrovici su danas napadnuta dva mladića srpske nacionalnosti, koji su sedeli u bašti kafića.

Izvor: Tanjug
Podeli
1ToskanaINC/ Shutterstock
1ToskanaINC/ Shutterstock

Pročitajte još:

Radojević: Da jasno osude ovaj napad na Srbe

Prema navodima policije, njih su dve nepoznate osobe napale flašama, i uputile im psovke na albanskom jeziku, prenosi Kosovo onlajn.

Portparol Kosovske policije za region Sever poručnik Branislav Radović potvrdio je da je do napada došlo u bašti kafića , koji se nalazi na glavnom gradskom šetalištu.

On je naveo da su mladićima S.R. i M.R. srpske nacionalnosti prišle dve nepoznate osobe koje su im se obratile psovkama na albanskom jeziku i udarale ih staklenim flašama po glavi.

Radović je dodao da su za sada policiji nepoznati napadači pobegli u pravcu glavnog mosta ka južnom delu grada.

On je rekao da je napadnutim mladićima ukazana lekarska pomoć u KBC Kosovska Mitrovica, gde su im konstatovane lakše telesne povrede.

"S.R. je od udaraca zadobio dva hematoma na čelu, a M.R. hematom i posekotinu ispod oka", dodao je Radović.

Obližnja sigurnosna kamera jasno je zabeležila napad.

Jedan od povređenih mladića, rekao je za Kosovo Onlajn da su im dok su sedeli ispred kafića prišla tri nepoznata lica i udarali ih flašama u glavu.

"To su verovatno Albanci, jer su nas psovali na njihovom jeziku dok su nas udarali", rekao je.

Drugi napadnuti mladić, rekao je da napad vidi kao napad na svoju porodicu.

"Svi znaju šta se poslednjih godina dešavalo. Ovo je proganjanje, bukvalno nemamo više gde na kafu da sednemo", navodi napadnuti mladić.

Opšti hirurg, doktor Marko Nikolić u KBC Kosovska Mitrovica izjavio je da su mladići u stabilnom stanju i da su otpušteni na kućno lečenje.

Srpska lista: Napad posledica pritiska i neodgovornih izjava iz Prištine

Srpska lista saopštila je da je današnji napad na srpske mladiće izazvao veliko uznemirenje među Srbima u Severnoj Mitrovici.

Srpska lista ocenjuje da taj podmukao napad, bez ikakvog povoda, predstavlja posledicu kontinuiranog pritiska i neodgovornih izjava koje dolaze od strane predstavnika Albanaca iz Prištine, a uperene su protiv srpskog naroda na severu Kosova i Metohije.

Osuđujući napad, Srpska lista zahteva od nadležnih hitnu reakciju. Policija mora odgovornije da radi svoj posao i svojim prisustvom preventivno deluje na potencijalne izgrednike i napadače, ističe se u saopštenju i navodi da je u trenutku napada na šetalištu bio veliki broj dece i starijih osoba, što dodatno govori u prilog činjenici da je namera bila da se izazove haos, a među građanima strah.

Srpska lista je pozvala građane da ostanu suzdržani i da ne nasedaju na provokacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 76 idi na stranu