"Pao" Velja Nevolja i nije jedini; Mediji počeli da objavljuju imena uhapšenih

Beograd -- Nakon saopštenja da su tokom noći MUP i BIA uhapsili 16 osoba zbog organizovanog kriminala bilo je jasno da se radi o "krupnim zverkama".

Izvor: B92
Podeli
Tanjug/Rade Prelić/Arhiva
Tanjug/Rade Prelić/Arhiva

Iz izjave tužioca za organizovani kriminal Mladena Nenadića nije se moglo saznati o kojim osumnjičenima je reč, osim da su hapšenja rezultat višemesečnog zajedničkog rada Tužilaštva za organizovani kriminal, više organizacionih jednica MUP i BIA.

Međutim, onog momenta kada je saopšteno da je uhapšeno 16 osoba koje se terete za najteža krivična dela krenula su nagađanja u medijima ko je na spisku privedenih.

"Blic" je saznao da su među njima Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, i Marko Miljković, koji su nedavno privedeni, pa pušteni na aerodromu u Beogradu. Navodno je, prema izjavama crnogorskih službi, bila planirana i njihova likvidacija u Podgorici.

Belivuk i Miljković se terete za ubistva i najteža krivična dela.

"Blic" još navodi da su Belivuk i "njegova desna ruka" Marko Miljković uhapšeni dok su išli da spale automobile koje su koristili za izvršenje krivičnih dela.

Belivuk, inače nekadašnji vođa navijačke grupe "Janjičari", koja je bila paravan za brojna krivična dela, a sadašnji vođa navijačke grupe "Principi" i jedan od glavnih ljudi beogradskog podzemlja koji je usko sarađivao sa crnogorskim "kavačkim klanom", uhapšen je na Rudniku oko 5 sati jutros u velikoj akciji policije i Bezbednosno-informativne agencije, navodi Blic.

Njegov najbliži saradnik Marko Miljković uhapšen je u isto vreme u Beogradu.

Osim njih dvojice uhapšen je i Boris Karapandžić (34), jedan od pripadnika nekadašnje grupe Janjičari, a sada Principi, koju predvodi Velja Nevolja.

Karapandžič je jedan od huligana koji je sa Veljinom ekipom upao u klub "Komitet" u Beton Hali pre dve godine kada su polupali ceo klub, pretukli obezbeđenje i goste kluba, prenosi Blic.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 127 idi na stranu