"Izvini, Merkel"

Guverner nemačke savezne države Tiringije Bodo Ramelov izvinio se zbog toga što je tokom nedavnog video-četa kancelarku Nemačke nazvao "mala Merkelova".

Izvor: B92

Sreda, 27.01.2021.

14:13

Foto: EPA-EFE/FILIP SINGER / POOL

Kako kaže, nenamerno je ispoljio "mačo" ponašanje.

U današnjem broju dnevnik Cajt navodi da je Ramelov rekao da je deminutiv trebalo da koristi za političare.

"Umesto toga, ja sam govorio o ženi. To je bilo glupo i zvučalo je uvredljivo", rekao je Ramelov i istakao da se i lično izvinio kancelarki, prenosi AP.

Podsetimo, nemačka kancelarka Angela Merkel priznala je da je situacija u toj zemlji, u borbi protiv koronavirusa, vlastima izmakla kontroli.

Prema pisanju dnevnika "Bild", ona je, na video-konferenciji sa šefovima frakcija CDU/CSU kako u Bundestagu, tako i pokrajinskim skupštinama, otvoreno govorila o neuspehu vlasti.

"Nama je stvar izmakla kontroli", citira list kancelarku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

15 h

Podeli: