Haradinaj o ujedinjenju sa Albanijom: "Nećete nas zaustaviti"; Bez reakcija iz Evrope i sveta

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj reagovao je na današnju izjavu predsednika Aleksandra Vučića da je Haradinaj opasan čovek.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA/VALDRIN XHEMAJ
EPA/VALDRIN XHEMAJ

On je napisao da sve dok on deluje opasno za Srbiju i njenog predsednika, "Kosovo je na dobrom putu".

Vučić je danas ranije komentarišući izjave Haradinaja o referendumu za ujedinjenje KiM s Albanijom, rekao da je Haradinaj opasan čovek, a da bi "velika Albanija" bila pretnja svima, te poručio da će Srbija imati adekvatan odgovor na to.

Haradinaj je na svom Fejsbuku napisao da se njega ne treba bojati jer ukoliko Beograd prizna nezavisnost tzv. Kosova neće biti referenduma o ujedinjenju sa Albanijom.

"Kosovo traži samo ono što mu pripada", napisao je Haradinaj i dodao: "Nećete nas zaustaviti u našem pravu da definišemo budućnost Kosova. Priština će nastaviti u svojoj nameri da bude član, NATO, EU i u UN".

Haradinaj je naveo i da je njegova izjava i namera o ujedinjenju sa Albanijom rezultat stalnog "nemara Brisela u vezi sa Kosovom".

"Kosovo i njegovi građani su pro-zapadno orijentisani i kao takvi ne zaslužuju prezir, ignorisanje i uslovljavljavanje do u nedogled", napisao je Haradinaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 74 idi na stranu