Vučić: Ne ubijaju se srpskim oružjem

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je pisanje regionalnih medija da se u sukobu u Nagorno-Karabahu "ubijaju" srpskim oružjem.

Izvor: B92
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/ Vitalik Radko
Ilustracija: Depositphotos/ Vitalik Radko

"Naslušao sam se gluposti raznih, kako se ubijaju srpskim oružjem. Nema tamo srpskog oružja", rekao je Vučić.

On je odgovarajući na pitanja novinara, nakon obilaska gradilišta Beograd na vodi, rekao da Srbija jeste nekada izvozila municiju u taj deo sveta, ali da nije reč o oružju koje se sada koristi u sukobu koji pomno prati ceo svet.

"Prodavali smo samo municiju, nešto više Azerbejdžanu", rekao je Vučić novinarima, dodavši da je to rađeno kada je po međunarođim propisma bilo dozvoljeno.

Sve o ratu koji besni između Jermenije i Azerbejdžana čitajte na našem Blogu

"Tenkovi, avioni, bespilotne letelice...ništa od toga nije naše", rekao je predsednik Srbije i upitao da li to znači da bi, ako nas neko napadne, a mi se branimo, bili krivi Rusi, Amerikanci ili Francuzi od kojih kupujemo oružje.

"Mi im želimo mir, to su dva naša bratska naroda", rekao je Vučić i istakao da "mir nema alternativu" nije samo floskula. "Nadamo se da će smoći snage da izađu iz sukoba", zaključio je.

Podsetimo, neki regionalni mediji preneli su vest da jermenska vojska koristi rakete srpske proizvodnje za gađanje naselja u oblasti Fizuli.

strana 1 od 92 idi na stranu