Nakon zaraženog Balkanca, deo Italije menja pravila: Kazna, zatvor

Predsednik regije Veneto odredio nove mere nakon što je u toj severnoj italijanskoj pokrajini jedan građanin oboleo od Covida19 po povratku sa zapadnog Balkana.

Izvor: B92

Utorak, 07.07.2020.

13:19

Nakon zaraženog Balkanca, deo Italije menja pravila: Kazna, zatvor
Tanjug/Mauro Scrobogna/LaPresse via AP

Taj građanin je odbio samoizolaciju i opirao se da otkrije imena osoba sa kojima je bio za vreme zaraze.

Uvodi se obaveza 14-dnevne izolacije za sve Italijane ili osobe koje žive i rade u Venetu, a koji su bili izvan pokrajine duže od 120 sati, kao i dva obavezna testiranja na koronavirus i to pod pretnojm krivične prijave.

Takođe, zarazene osobe moraju da saopste imena osoba sa kojima su bile u kontaktu.

Osoba koja sakrije simptome zaraze Covidom19 rizikuje ne samo novcanu kaznu od hiljadu evra, vec i zatvor zbog nepostovanja mera i ugrozavanja javnog zdravlja.

Od prvog jula u pokrajini Veneto bilo je ukupnio 28 slučajeva zaraze Covidom19, od toga 15 "uvezenih", a reč je o zarazi koja je konstatovana kod osoba koje su boravile izvan Italije i dosle su ili se vratile u Veneto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: