Vučić i Borisov posetili Veliko Trnovo FOTO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i bugarski premijer Bojko Borisov posetili su danas Veliko Trnovo u Bugarskoj.

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.06.2020.

14:19

Vučić i Borisov posetili Veliko Trnovo FOTO
Foto: Instagram/ buducnostsrbijeav

"Kao u studentskim danima. Hvala Bojku Borisovu na divnom danu!", objavio je predsednik Vučić na instragram profilu "budućnostsrbijeav", uz fotografije, na kojima se vide Vučića i Borisov kako razgledaju grad kod čuvene tvrđave "Carevac".

Inače, Veliko Trnovo, nekadašnja bugarska prestonica, mesto je u kojem se upokojio Sveti Sava 1236. godine kada se vraćao sa hodočašća iz Svete zemlje.

Taj grad se nekada zvao samo Trnovo, a nazvan je Veliko Trnovo zbog svoje slavne istorija, pošto je bio neosvojiva tvrđava kada je u 12. veku prkosio vizantijskom carstvu.

Trnovo je bilo prestonica bugarskog cara Asena Drugog.

Veliko Trnovo u Bugarskoj zovu još i bugarska Sveta gora, jer krije više od 100 pravoslavnih crkava.

Predsednik Vučić i bugarski premijer Borisov prethodno su obišli radove na izgradnji autoputa od Sofije do granice sa Srbijom, kao i radove na izgradnji gasovoda Balkanski tok.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

18 h

Podeli: