Crna Gora: Nijedan zaraženi nije na respiratoru

Crnogorski zdravstveni sistem u ovom trenutku raspolaže sa 88 respiratora, a nijedan pacijent koji je pozitivan na covid-19 nije priključen na njih

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.03.2020.

09:10

Crna Gora: Nijedan zaraženi nije na respiratoru
Ilustracija: EPA-EFE/ Christian Bruna

To je saopštio rukovodilac Kriznog operativnog medicinskog štaba, doktor Ranko Lazović.

On je za Dan naveo da će do kraja nedelje broj respiratora biti povećan na 150 i da ih neće faliti i da građani ne treba da brinu, prenosi portal CdM. Lazović ističe da je zdravstveni sektor u potpunosti funkcionalan, ali da se priprema i za najgori scenario, do kojeg, nada se, neće ni doći. "Jako je važno da u ovom trenutku nemamo nijednog pacijenta koji je na respiratorima i nadamo se da će tako i ostati. Problema sa aparatima za disanje neće biti i činimo sve da celokupan sistem bude operativan i spreman na sve, kao što je to sada u ovom trenutku", izjavio je Lazović. On je naveo da je jedan broj lekara i medicinskog osoblja u samoizolaciji zbog rizika, ali da zdravstveni sistem Crne Gore funkcioniše u potpunosti. "Sve zdravstvene ustanove su potpuno funkcionalne i ne oskudevaju ni kadrovski, ni tehnički. Da ja znam nemamo novih doktora u izolaciji, osim u Baru, ali to je rešeno slanjem osoblja iz Podgorice i Ulcinja. Ljekara neće faliti", rekao je Lazović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: