Brnabićeva i članovi kabineta testirani, rezultati negativni

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i svi članovi njenog kabineta testirani su na koronavirus, a kako prenose mediji, zaraženih, nema.

Izvor: Tanjug
Podeli
Screenshot/TV Prva
Screenshot/TV Prva

Nakon što je otkriveno da je došlo do prvog slučaja zaraze koronavirusom u Vladi Srbije i da je zaražen Branislav Blažić, državni sekretar u Ministarstvu zaštite životne sredine, iz predostrožnosti je doneta odluka da se ceo kabinet testira.

"Svima su brisevi uzeti u utorak i sredu, sačekali smo rezultate u samoizolaciji i tek kada je stigla potvrda da su svi negativni, vratili smo se na posao", kaže izvor "Blica" iz Vlade.

Iako Blažić ne radi u Nemanjinoj 11, već je njegovo Ministarstvo na Novom Beogradu, savet stručnjaka bio je da se testiraju svi.

"Hteli smo da izbegnemo svaki mogući rizik i za predsednicu Vlade, za sve njene saradnike, ali i za ljude sa kojima se oni svakodnevno sastaju", kaže sagovornik lista.

Jedan od testiranih je i savetnik Brnabićeve za medije Mladen Bašić. On kaže da je svima uzet bris i da su se svi pridržavali preporuka lekara dok nisu stigli nalazi.

"Radili smo od kuće, telefonom, svi, ukljujučujući i predsednicu Vlade. Tek nakon što su rezultati pokazali da nismo inficirani koronom, vratili smo se na posao", navodi Bašić.

U izolaciji do dobijanja rezultata bila je i premijerka, koja se odmah nakon dobrih vesti, pojavila na zasedanju kriznog štaba u društvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

I svi iz Ministarstva zaštite životne sredine koji su bili u kontaktu s Blažićem su poslati u izolaciju, a sam ministar Goran Trivan samo je telefonski kontaktirao s Blažićem i svima ostalima s kojima je državni sekretar bio u ličnom kontaktu.

Branislav Blažić je trenutno hospitalizovan na Infektivnoj klinici u Beogradu.

strana 1 od 108 idi na stranu