Ambasador: Srbija se ne meša u unutrašnje stvari Crne Gore

Podgorica -- Srbija se ne meša, niti će se mešati u unutrašnje stvari Crne Gore, izjavio je danas u Podgorici ambasador Srbije Vladimir Božović.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos/Mehaniq
Foto: Depositphotos/Mehaniq

Pročitajte još:

"Ima indicija da će doći do prolivanja krvi, samo je jedno rešenje" VIDEO

Amfilohije rekao "da", situacija se sada menja

On je kazao da Srbija Crnu Goru smatra najbližom državom, sa kojom želi najbolje moguće odnose.

Božović je, na sastanku sa predsednikom crnogorskog parlamenta Ivanom Brajovićem, razgovarao o Zakonu o slobodi veroispovesti i istakao da veruje da će se dijalogom doći do rezultata i izlaza iz aktuelne situacije, uz ocenu da postoji prostor da se razlike prevaziđu.

"Srbija se ne meša, niti će se mešati u unutrašnje stvari Crne Gore, koju smatra najbližom državom sa kojom želi najbolje moguće odnose, zasnovane na međusobnom poštovanju", kazao je Božović.

Kako je naveo, Crna Gora je suverena, samostalna i država koja uređuje i vodi svoju spoljnu i unutrašnju politiku, i to Srbija uvažava i poštuje.

Iz parlamenta je saopšteno da je Božović preneo Brajoviću pozdrave srpskih zvaničnika, pre svega predsednice Narodne skupštine Srbije Maje Gojković.

Kazao je i da će se tokom svog mandata posvetiti unapređenju političkih, ekonomskih, privrednih i kulturnih odnosa između dve države.

strana 1 od 164 idi na stranu