Napad u Tripoliju, 3.000 kamila evakuisano VIDEO

Tokom noćne evakuacije, iz Tripolija izvedeno tri hiljade kamila, izvestio je Rojters.

Izvor: B92

Četvrtak, 05.03.2020.

16:19

Napad u Tripoliju, 3.000 kamila evakuisano VIDEO
Tanjug/AP Photo/Felipe Dana

Zbog artiljerijskog napada na luku u Tripoliju, kamile su, nešto posle ponoći u sredu, izvedene na auto-put ka zapadu, prema gradu Zavija, udaljenom oko 45 km, gde su stigle jutros.

Snage bezbednosti su zbog toga privremeno zatvorile auto-put za saobraćaj.

Trgovac kamilama je, prema izveštaju Rojtersa, izjavio da su tokom evakuacije, lokalne naoružane bande iz Džanzura, predgrađa libijske prestonice, ukrale 125 kamila.

Lokalne vlasti su u međuvremenu demantovale ovu informaciju objavljivanjem sadržine poruke vlasnika kamila u kojoj on potvrđuje da je "...tri hiljade kamila bezbedno stiglo u Zaviju".

Zbog konflikta u naftom bogatoj Libiji stanovništvo je osiromašeno, česte su restrikcije struje, ali i nestašice goriva.

Pobunjenici sa istoka Libije, pod komandom Kalife Haftara, duže od 10 meseci pokušavaju da osvoje Tripoli, koji brane snage međunarodno priznate vlade.

Kamile je trebalo da budu transportovane kamionima, ali nije bilo moguće pronaći prevoznike, pa je vlasnik odlučio da ih sprovede auto-putem do Zavija, plašeći se novih artiljerijskih napada snaga Kalife Haftara na luku u Tripoliju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: