Mediji: "Srbija 21" izlazi na izbore - "Odluka o bojkotu bi ostavila građane na cedilu"

Organizacija "Srbija 21" odlučila je da učestvuje na parlamentarnim izborima na proleće.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/ Roibu
Ilustracija: Depositphotos/ Roibu

Blic navodi da je od formiranja "Srbije 21" pre nekoliko meseci bilo nagoveštaja da bi ta organizacija mogla da izađe na izbore, dodajući da je pre nedelju dana doneta odluka da "Srbija 21" izađe na lokalne izbore.

"Ovo nije ođednom. Prethodnih meseci radili smo ozbiljne analize, razgovarali sa ljudima na lokalu, slušali šta oni imaju da kažu. Došli smo do zaključka da su potrebni ozbiljna opozicija i ozbiljna alternativa vlasti u brisanom opozicionom prostoru", rekao je za "Blic" sagovornik iz "Srbije 21".

Taj izvor lista kaže da će zvanična odluka biti usvojena tokom narednog vikenda, ali i da su već sada svi spremni za izlazak na izbore.

Beogradski dnevnik dodaje da u "Srbiji 21" smatraju da je odluka dela opozicije o bojkotu izbora ostavila na duži rok na cedilu sve građane koji su protiv vlasti.

"Ako se sada ne stvori organizovana opoziciona snaga, koja će uspeti na izborima, biti u parlamentu i većini lokalnih skupština u Srbiji, i nakon toga rasti, širiti se i dalje okupljati, nakon pogrešne odluke o bojkotu, na demokratskoj, proevropskoj i nenaprednjačkoj strani Srbije će ostati zgarište koje onda godinama neće moći da se oporavi. Mi takvu grešku nećemo napraviti, zato što bi šteta bila nepopravljiva", kažu u "Srbiji 21".

strana 1 od 122 idi na stranu