Protest u znaku borbe protiv zagađenja vazduha

Beograd -- Protest "1 od 5 miliona" održan je večeras 48. put u Beogradu, a tema je, prema rečima organizatora, bila "zagadjenje - kako vazduha, tako i u kulturi".

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO: TANJUG / ANDRIJA VUKELIC
FOTO: TANJUG / ANDRIJA VUKELIC

Protest je počeo na Platou ispred Filozofskog fakulteta upozorenjem na zagađenje vazduha u Boru.

Učesnicima protesta obratli su se aktivistkinja iz Bora Irena Živković i student Moma Kovačević, nakon čega su se demonstranti uputili centralnim gradskim ulicama ka starom Savskom mostu, čije izmeštanje najavljuju gradske vlasti.

Živkovićeva je pozvala sve gradjane da 15. novembra dodju u Bor i podrže protest kojim se žitelji tog grada bore za čistisiji vazduh i zdravlje svoje dece.

Savski most je izabran za kraj večerašnjeg protesta kako bi učesnici protesta poslali poruku da neće dozvoliti da se "naruši njegovo postojanje, izgled i istorijska vrednost".

Jedan od organizatora protesta Milorad Simović rekao je da gradjani neće dozvoliti "da se sruši most" koji su okupatori podigli za vremeDrugog sdvetskog rata kao privremeno rešenje, a koji je kada su isti ti okupatori hteli da ga uklone, učitelj Miladin Zarić deminirao, omogućivši tako da se formira Sremski front i da most koriste savezničke snage do kraja rata.

Učesnici protesta su na mostu upalili baklje i okačili veliki transparent na kojem je pisalo "bojkot".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 124 idi na stranu