Turska: Uhapšene 43 osobe, sumnja se da su planirali napade

Turski zvaničnici uhapsili su 43 osobe za koje sumnjaju da su pripadnici ID i da su planirali napade tokom obeležavanja Nacionalnog dana Turske.

Izvor: B92

Utorak, 29.10.2019.

16:11

Turska: Uhapšene 43 osobe, sumnja se da su planirali napade
Ilustracija: Depositphotos/efks

Osumnjičeni su uhapšeni u Istanbulu i na severozapadu turske provincije Bursa u tri različite operacije, prenosi Rojters.

Kako se navodi, veruje se da su trojica uhapšenih planirali napade tokom obeležavanja Dana Republike u Istanbulu, kao i da su antiterorističke jedinice ustanovile da su osumnjičeni bili u kontaktu sa osobama koje je trebalo da im obezbede logističku pomoć za napad.

Agencija navodi, pozivajući se na tursku Anadoliju, da je 26 pripadnika ID uhapšeno danas u Bursi, od kojih su 12 Sirijci koji će biti deportovani, dok je 14 preostalih osoba zadržano u policiji.

U Istanbulu je uhapšeno 14 džihadista, od kojih su trojica turski državljani.

Hapšenja su usledila dva dana nakon što je američki predsednik Donald Tramp objavio da je lider ID Abu Bakr el Bagdadi ubijen u specijalnoj operaciji američkih snaga na severoistoku Sirije, blizu turske granice.

U Turskoj se danas obeležava 96 godina od osnivanja sekularne države, a nakon propasti Otomanskog carstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Podeli: