Nasilni protesti se nastavljaju: Ubijen policajac

U nasilnim protestima koji se nastavljaju u Bagdadu tokom noći je poginuo najmanje jedan pripadnik iračkih bezbenosnih snaga.

Izvor: B92

Utorak, 08.10.2019.

13:29

Nasilni protesti se nastavljaju: Ubijen policajac
Tanjug/AP Photo/Hadi Mizban

Iračka vojska je saopštila da je najmanje jedan policajac ubijen, a četvorica su ranjena u vatri koju su na njih otvorili nepoznati napadači u Sadr Sitiju, gde je prošle noći u sukobima stradalo 15 ljudi.

Grupe su se okupile na trgu tokom noći, a među njima su bili i pripadnici porodica ubijenih demonstranata, rekli su iz lokalne policije Rojtersu.

Oni su zapalili gume ispred zgrade opštinskog odbora i sudnice na trgu Mudhafar, a potom su ispaljeni hici ka policijskim snagama.

Više od 110 Iračana je poginulo, a 6.000 ranjeno protekle nedelje od kada u Bagdadu i gradovima na jugu traju protesti protiv iračke vlade i korupcije u državi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: