"Nadamo se da se neće objaviti transkript razgovora Putin - Tramp"

Moskva se nada da transkripti razgovora ruskog i američkog predsednika Vladimira Putina i Donalda Trampa neće biti objavljeni.

Izvor: B92

Petak, 27.09.2019.

12:42

Getty images/ Handout

"Naravno, ovaj vid objavljivanja je neuobičajena praksa", rekao je portparol Kremja Dmitrij Peskov, komentarišući objavljivanje transkripta telefonskog razgovora Trampa i ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog.

On je objasnio da su takvi razgovori izmedju šefova država, po pravilu, poverljivi ili veoma poverljivi. "To je standardna praksa širom sveta i obično se ta konverzacija ne objavljuje", rekao je Peskov.

Prema njegovim rečima, u slučaju Ukrajine, objavljivanje transkripta uradjeno je uz obostrani pristanak, prenosi Tass.

"Naravno, želeli bismo da se nadamo da u našim bilateralnim odnosima, koji već imaju dovoljno ozbiljnih problema, neće doći do ovakve situacije", rekao je portparol Kremlja.

Upitan da li bi Moskva dozvolila objavljivanje transkripta razgovora Putina i Trampa, Peskov je rekao da nema univerzalnog odgovora već da se svaki slučaj mora razmatrati odvojeno.

"Niko nam se nije obratio sa takvim zahtevom", dodao je on.

Ocenio je i da je objavljivanje razgovora Zelenskog i Trampa "striktno unutrašnja američka stvar" i da Moskva nema nameru da se meša.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: