Četvrtak, 29.08.2019.

08:23

Kina u Hongkong poslala vojsku; Raste strah FOTO

Kineski državni mediji su danas objavili snimke vojnika koji prelaze u Hongkong, u okviru onoga što su nazvali rutinskom rotacijom trupa.

Izvor: Beta/AP

Kina u Hongkong poslala vojsku; Raste strah FOTO
Tanjug/Yuan Junmin/Xinhua via AP

S tom vešću porastao je i strah da će vojska intervenisati da uguši prodemokratske proteste.

Oklopni transporteri, kamioni i patrolni čamci prikazani su kako prelaze iz susednog Šenžena u Hongkong u 22. rotaciji snaga hongkonškog garnizona Narodnooslobodilačke armije, prenela je agencija Sinhua.

Skoro tromesečni antivladini protesti u Hongkongu su izazvali zabrinutost da će u taj poluautonomni region biti poslata vojska.
Tanjug/Yuan Junmin/Xinhua via AP
Hongkonški garnizon je ranije objavio promotivni snimak sa scenama vojnika koji se suočavaju sa osobama obučenim kao demonstranti.

Vojnici koji su deo nove rotacije prošli su obuku o hongkonškim zakonima i obećali da će braniti suverenitet Kine, navela je Sinhua.

Danas su zamenjene i trupe u drugom kineskom specijalnom administrativnom regionu Makau.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Hronika

MUP se oglasio o slučaju ubistva Danke Ilić

Pripadnici MUP-a, Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Višeg javnog tužilaštva prikupljaju informacije i utvrđuju činjenice i okolnosti pod kojim je u Policijskoj upravi u Boru preminuo D. D. osumnjičen u slučaju ubistva male Danke, saopštio je MUP.

9:45

11.5.2024.

1 d

Podeli: