Oboren američki dron

Američki vojni dron, MQ 9 oboren je iznad Jemena, javlja Sputnjik internešenel pozivajući se na izveštaje s terena.

Izvor: B92

Sreda, 21.08.2019.

13:17

Oboren američki dron
Ilustracija: Depositphotos/conceptw

Američki dron su oborili, kako tvrde, jemenska pobunjenička grupa Huti, koja je saopštila da je njihov vazdušni sistem odbrane oborio multifunkcionalni dron SAD iznad oblasti Damar, koja se nalazi u centralnom delu zemlje.

Vest o obaranju američkog drona objavio je i Rojters, pozivajući se na dvojicu neimenovanih zvaničnika SAD. Portparol Huta izjavio je da je raketa koja je oborila američki dron modernizovana i da će uskoro biti predstavljena na konferenciji za medije.

On je upozorio i da bi arapskoj koaliciji koju predvodi Saudijska Arabija bolje bilo da razmisle hiljadu puta pre nego što ugroze vazdušni prostor Jemena.

Inače, Huti su 17. avgusta sa 10 dronova napali naftne objekte u Šajbi na istoku Saudijske Arabije. Među napadnutim objektima su bili rafinerija i skladište nafte, preneo je Rojters. To je izazvalo porast cene nafte.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: