Filadelfija, zaplena 16,5 t kokaina, FBI, dva mornara, a jedan Ivan Đurašević VIDEO

Najveća zaplena kokaina u istoriji SAD. U luci Filadelfije američke vlasti na teretnom brodu "MSC Gajan" otkrile 16,5 tona ove droge.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/AP Photo/Matt Rourke
Foto: Tanjug/AP Photo/Matt Rourke

Američko pravosuđe podiglo je optužnice protiv dvojice mornara koji su priznali da su pomogli utovar kokaina u brod dok je bio na moru. AP se poziva na sudske dokumente u kojima piše da su optuženi Ivan Đurašević i Fonofave Tiasage.

Federalni agenti su utvrdili da su oni utovarili kokain iz 14 čamaca sa drogom koji su u dva navrata prišli teretnom brodu.

Foto: Tanjug/AP Photo/Matt Rourke
Foto: Tanjug/AP Photo/Matt Rourke

Američke federalne vlasti zaplenile su u luci Filadelfije kokain čija je ulična vrednost procenjena na više od milijardu dolara, objavila je prethodno na Tviteru kancelarija Državnog tužilaštva za Istočni okrug Pensilvanije.

"Ovo je najveća zaplena droge u istoriji Istočnog okruga Pensilvanije. Članovi posade broda su uhapšeni i suočeni sa federalnom optužnicom, a istraga je u toku", tvitovala je ova kancelarija.

"En-Bi-Si njuz" je ranije, pozivajući se na izvore iz lokalne policije, javio da je ulična vrednost droge 750 miliona dolara. Ova televizija je navela da je droga, smeštena u sedam brodskih kontejnera, otkrivena kasno sinoć.

Istražitelji veruju da je kokain utovaren na teretni brod "MSC Gajan" na Bahamima ili nakon što je plovilo napustio luku na tim ostrvima. Navodi se da je taj brod u SAD stigao iz Čilea, preko Paname i Bahama.

strana 1 od 462 idi na stranu