"Mnogi od onih koji grade konstrukciju o genocidu i sami na rukama nose tragove srpske krvi"

Beograd -- Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić kaže da je rezolucija o genocidu klevetnički dokument i plod panike onih koji se suočavaju sa svojim zločinima.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/Sava Radovanović
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

On je istakao da "ovaj propagandni pamflet potpuno previđa istinu o tome ko je pokrenuo kampanju terora i zločina nad civilima na Kosovu i Metohiji, i trebalo bi da posluži kao smokvin list kojim pravi zločinci pokušavaju da sakriju sopstvenu sramotu i odgovornost za počinjena zlodela".

"Mnogi od onih koji grade konstrukciju o nekakvom genocidu nad Albancima i sami na rukama nose tragove krvi srpskih stradalnika, i svaki pomen genocida na Kosovu i Metohiji verovatno je podsvesni odjek njihove nečiste savesti", rekao je Đurić.

Državotvorni projekat kosovskih Albanaca "suštinski zasnovan na ideji etnički čistih teritorija i istrebljenja svih onih koji se nađu na putu ostvarenja sna o velikoj Albaniji, ali taj san će uskoro, siguran sam, snevati u zatvorskim ćelijama", naglasio je Đurić.

On je izrazio uverenje da "civilizovan svet neće biti spreman da saučestvuje u prikrivanju i zataškavanju njihovih zlodela, i trenutak kada će biti prepušteni sami sebi i sopstvenoj krivici i sramoti je veoma blizu".

strana 1 od 159 idi na stranu