Poruka Rusiji: Naš nosač aviona je 100.000 tona diplomatije

Moskva -- Ambasador SAD u Rusiji Džon Hantsman izjavio je da američka flota u Mediteranu, predvođena nekolicinom nosača aviona, treba da bude znak za Moskvu.

Izvor: Sputnjik
Podeli
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

"Diplomatske veze i dijalog u dosluhu sa moćnim odbrambenim sistemima tih brodova pokazuju Rusiji da, ukoliko zaista i želi da uspostavi bolje odnose sa Amerikom, mora da obustavi sopstvenu destabilizujuću aktivnost širom sveta“, rekao je on, a preneo Sputnjik.

Prema njegovim rečima, svaki nosač aviona u Mediteranu predstavlja "100.000 tona međunarodne diplomatije".

Dve grupacije američke flote, predvođene nosačima aviona "Abraham Linkoln" i "USS Džon Stenis", stigle su u Sredozemno more kako bi učestvovale na vojnim vežbama. Pored nosača aviona na kojima je raspoređeno 130 aviona, u Mediteran je uplovilo i 10 drugih brodova. Na njima je raspoređeno ukupno 9.000 mornara i marinaca.

S druge strane, ruski ministar odbrane Sergej Šojgu izjavio da će Moskva preduzeti mere kako bi odgovorila na korake koje NATO preduzima u blizini ruske granice. "Uveravam vas da ćemo preduzeti pravovremene mere, koje ne moraju da budu simetrične sa koracima NATO", rekao je Šojgu, preneo je Tas.

strana 1 od 406 idi na stranu